Corona Update (copy 02)

*|MC:SUBJECT|*
Deze nieuwsbrief is een uitgave van MH Management V.O.F. te Heerlen.
Met deze update willen wij u zoveel mogelijk op de hoogte houden hoe de overheid het bedrijfsleven met verschillende regelingen helpt. Heeft u vragen dan bel ons (045-5723120) of mail ons: info@mhmanagement.nl.
Afgelopen week hebben de Gemeenten hun websites opengesteld voor ZZP'ers om de aanvraag "Tegemoetkoming levensonderhoud", de BBbz-regeling, te kunnen doen. Helaas was uniformiteit ver te zoeken en iedere Gemeente had zijn eigen formulier en vragen. Ook waren websites niet ingericht op de grote toeloop.
De aanvraag loopt tot 1 juni a.s.
 
Afgelopen vrijdag heeft de Rijksdient voor Ondernemend Nederland (RVO) de website gelanceerd voor de aanvraag van de eenmalige € 4000,00. Helaas was ook deze site na een paar uur niet meer bereikbaar. Mijn advies vraag niet allemaal tegelijk aan. De aanvraag loopt tot 17.00 uur op 27 juni a.s.
 
Welke sectoren komen in aanmerking voor deze regeling.
  1. Eet- en drinkgelegenheden: o.a. restaurants, cafetaria, eventcatering, cafés
  2. Haar- en schoonheidsverzorging: o.a. kappers, pedicures, visagisten
  3. Evenementenlocaties en organisatoren
  4. Sauna’s, solaria, zwembaden, fitnesscentra, sportclubs en sportevenementen
  5. Bepaalde private culturele instellingen, zoals musea, circussen, theaters, schouwburgen, bioscopen en instellingen voor cultureel onderwijs
  6. Rijschoolhouders
  7. De reisbranche, zoals reisbemiddelingsbureaus en reisorganisatoren
  8. Casino’s
  9. Retail Non -Food (sedert vanacht)
Op onderstaande website kunt u controleren of uw onderneming in aanmerking komt voor deze regeling, de TOGS-regeling. Bepalend is de SBI-code welke u kunt vinden op het uitreksel van de kamer van koophandel.
https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/tegemoetkoming-schade-covid-19.
Het is niet uitgesloten dat het aantal sectoren nog uitgebreid worden.

De Tijdelijke Noodmaartregel Overbruggung Werkgelegenheid (NOW)
De aanvraag is nog niet mogelijk. Staatssecretaris Mona Keijzer heeft toegezegd dat deze regeling deze week mogelijk wordt.
Zodra meer bekend is over deze regeling zullen wij u informeren.

Zie ook de site van de Rijksoverheid:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-per-onderwerp/financiele-regelingen/tegemoetkoming-ondernemers-getroffen-sectoren-togs
Website
Website
Facebook
Facebook
LinkedIn
LinkedIn
Email
Email
Ons e-mailadres is:
info@mhmanagement.nl

Disclaimer, ondanks de zorg en aandacht die wij aan de samenstelling van deze Nieuwsbrief besteden, is het mogelijk dat de informatie onvolledig of niet geschikt is voor het doel waarvoor u deze raadpleegt. Wij zijn niet aansprakelijk voor direct of indirecte schade die het gevolg is van het gebruik van informatie die door middel van deze Nieuwsbrief is verkregen.


This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*